Lär dig mer om vin och smaker

Många av oss gillar ett gott glas vin till maten, men det kan ibland kännas svårt att välja rätt. De flesta går efter den gamla klyschan att välja rött till kött och vitt till fisk och fågel. Visst är det bra att ha den regeln som bas för valet man gör men det finns så mycket mer att tänka på.

Tänk på vilken slags mat det är du serverar först och främst och vilka kryddor du använder. Med en kryddig, het indisk rätt till exempel så kan du välja rött även om det är fisk du lagar. Likaså kan du dricka vitt eller rosé med en kötträtt när kryddorna matchar bättre med de vinerna.

Det finns många roliga sätt att lära sig mer om viner och smaker. Börja med att söka efter till exempel vinprovningar och klicka dig vidare online tills du hittar något som passar. Vinprovningar är ett perfekt sätt att lära sig att verkligen känna in smakerna i vinet eftersom du där får hjälp av riktiga vinproffs. När du lärt dig lite mer om de smaker och undertoner som kan finnas i ett vin så är det mycket enklare att matcha vin och mat.

Sätt igång och imponera på dina gäster med dina proffsiga vinval!